Oracle controleert naar verluidt TikTok’s beheer van gebruikersgegevens en contentmoderatie

TikTok is vaak onder de loep genomen door Amerikaanse wetgevers en gebruikers met de bezorgdheid dat gebruikersgegevens werden verzonden en gebruikt door servers in China. Met TikTok’s populariteit explodeert de afgelopen jaren is er uitgebreid gesproken over gebruikersgegevens en privacy van het platform.

In een nieuw rapport Axios heeft vernomen dat Oracle een audit heeft uitgevoerd van de activiteiten van TikTok. Oracle onderzoekt met name TikTok’s feedalgoritme en contentmoderatiemodellen “om ervoor te zorgen dat ze niet worden gemanipuleerd door Chinese autoriteiten”.

Oracle controleert naar verluidt TikTok's beheer van gebruikersgegevens en contentmoderatie

Tijdens de Trump-administratie werd TikTok geconfronteerd met een verbod, tenzij het haar Amerikaanse activa verkocht aan Amerikaanse bedrijven Walmart en Orakel. Na een rechter blokkeerde het TikTok-verbodging het verbod niet door en bereikte TikTok toch een samenwerking met Oracle om onder zijn cloudinfrastructuur te opereren.

Sinds juni stuurt TikTok Amerikaanse gebruikersgegevens door Oracle, maar pas nadat een BuzzFeed-rapport onthulde dat Chinese ByteDance-technici toegang hadden tot privégegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers.

De populariteit van TikTok heeft het landschap onder populaire sociale apps veranderd. Het zette zowel YouTube als Instagram ertoe aan om hun eigen versies van TikTok-video’s te adopteren (Korte broek en Rollenrespectievelijk).

Bron

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Idayz.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart